Ardei umpluti

Ardei umpluti

Reteta de ardei umpluti este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 500,3;
  • proteine: 20 g;
  • carbohidrati: 53,5 g;
  • grasimi: 21,3 g;
  • grasimi saturate: 3,8 g;
  • fibre: 8,9 g.

Numarul de portii ardei umpluti:

  • 3 portii.

Timp de pregatire ardei umpluti:

  • 15 minute.

Timp de gatire ardei umpluti:

  • 60 minute.

Timp total:

  • 75 minute

Ingrediente ardei umpluti:

  • 3-4 ardei grasi mari;
  • 150 grame ciuperci;
  • 100 grame vinete;
  • 100 grame dovlecel;
  • 100 grame orez;
  • doua rosii mari;
  • cateva fire patrunjel;
  • marar dupa gust;
  • 150 ml bulion;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • sare, piper;
  • 300 grame iaurt grecesc 2% pentru servire, in loc de smantana.

Mod de preparare:

Taie ardeii in doua si curata de cotoare si seminte, apoi pune-i in tava.

Taie marunt ciupercile, pulpa de vinete si cea de dovlecei.

Toaca patrunjelul si da pe razatoare rosiile.

Amesteca toate legumele tocate, orezul, patrunjelul cu 1 lingura de ulei si condimenteaza cu sare, piper si putin marar. Adauga si 3 linguri bulion.

Umple ardeii cu acest amestec.

Toarna inca 3 linguri de ulei in tava, plus 1 cana de apa si 150 ml bulion. Acopera tava cu folie de aluminiu, ai grija sa fie bine inchisa.

Da la cuptor la 200 grade Celsius pentru o ora.

Ardeii umpluti se servesc stropiti cu sosul din tava si iaurt grecesc, imediat sau a doua zi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.