Lipia cu avocado si piept de pui

Lipia cu avocado si piept de pui

Lipia cu avocado si piept de pui este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 380 kcal;
  • proteine: 25 g;
  • carbohidrati: 22,3 g;
  • grasimi: 22,3 g;
  • grasimi saturate: 6,4 g;
  • fibre: 5,5 g.

Numarul de portii lipia cu avocado si piept de pui:

  • 4 portii.

Timp de pregatire lipia cu avocado si piept de pui:

  • 10 minute.

Timp de gatire:

  • 20 minute.

Ingrediente lipia cu avocado si piept de pui:

  • 4 lipii din faina integrala;
  • 200 g piept de pui, preparat la cuptor cu o seara in avans;
  • 1 avocado (circa 200 g cantarit cu tot cu coaja);
  • 1 ardei iute;
  • 80 g cascaval;
  • 1/2 limeta sau lamaie;
  • ulei de masline;
  • sare si piper negru.

Mod de preparare lipia cu avocado si piept de pui:

  1. Taie pieptul de pui in felii subtiri sau cuburi.
  2. Unge o parte a lipiei u putin ulei si pune-o cu partea unsa pe o farfurie.
  3. Rade pe o jumatate de lipie cascaval (circa 10 – 15 grame), dupa care adauga 1/4 din cantitatea de piept de pui, cateva felii de ardei iute, 1/4 avocado taiat felii si rade inca putin cascaval deasupra. Suprapune partea de lipie care nu a fost presarata cu nimic peste cealalta parte (cu umplutura).
  4. Incinge o tigaie la foc mic spre mediu. Pune lipia umpluta in tigaia incinsa si rumeneste-o pe ambele parti sau pana cand se topeste cascavalul. Fa acelasi lucru cu celelalte lipii ramase.
  5. Scoate lipia umpluta pe un tocator, taie-o in jumatate si serveste-o calda.
  6. Pentru un plus de prospetime, feliaza alaturi rosii, castraveti, ardei gras.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.