Lipie cu legume si cascaval

Lipie cu legume si cascaval

Reteta de lipie cu legume si cascaval este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 465,2;
  • proteine: 18,8 g;
  • carbohidrati: 35,6 g;
  • grasimi: 25,6 g;
  • grasimi saturate: 11,2 g;
  • fibre: 8 g.

Numarul de portii lipie cu legume si cascaval:

  • 2 portii.

Timp de pregatire lipie cu legume si cascaval:

  • 10 minute.

Timp de gatire lipie cu legume si cascaval:

  • 15 minute.

Timp total:

  • 25 minute

Ingrediente lipie cu legume si cascaval:

  • 2 lipii integrale;
  • 100 grame branza la alegere: Emmentaler, Cheddar, cascaval;
  • 2 ardei grasi;
  • 2 bucati ceapa verde;
  • 8 rosii cherry;
  • 100 g porumb boabe din conserva;
  • ardei iute optional;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Rade branza, spala si curata legumele, apoi taie in cuburi mici.

Taie rosiile jumatati sau feliaza-le.

Curata ceapa verde si taie inclusiv frunzele verzi.

Incalzeste tigaia antiaderenta, iar apoi pune lipia la incalzit. Dupa 10 secunde intoarce pe cealalta parte si repeta procesul de cateva ori, pana se rumeneste.

Presara jumatate din cantitatea de branza peste lipie, adauga restul ingredientelor, apoi lasa la foc mic, tigaia fiind acoperita.

Cand branza s-a topit, folosind o spatula, intoarce o parte a lipiei peste cealalta jumatate, ca la omleta.

Ia de pe foc bunatatea de lipie si taine in 3 – 4 triunghiuri. Se serveste imediat sau se asteapta cu rabdare a doua zi pentru a te bucura de gusturile si texturile diferite.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.