Mancare de varza cu pulpe de pui

Mancare de varza cu pulpe de pui

Reteta de mancare de varza cu pulpe de pui este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 368,8;
  • proteine: 35,4;
  • carbohidrati: 32 g;
  • grasimi: 7,9 g;
  • grasimi saturate: 2,1 g;
  • fibre: 7,8 g.

Numarul de portii mancare de varza cu pulpe de pui:

  • 6 portii.

Timp de pregatire:

  • 30 minute.

Timp de gatire:

  • 40 minute.

Timp total:

  • 70 minute.

Ingrediente mancare de varza cu pulpe de pui:

  • o varza medie cruda;
  • 6 pulpe de pui dezosate (circa 90 grame carne fiecare);
  • 6 rosii mari;
  • 150 – 200 ml suc de rosii;
  • 1 ardei iute;
  • 1/2 ardei gras rosu;
  • 2 cepe;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

Rumeniti pulpele intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac, circa 15 minute.

Adaugati ceapa, ardeiul gras si ardeiul iute, toate tocate marunt si 2 – 3 linguri de apa.

Lasati pe foc alte 10 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp tocati varza marunt si amestecati-o intr-un vas incapator cu putina sare, pentru a lasa apa.

Transferati carnea si legumele intr-un vas potrivit pentru cuptor, adaugati varza, sucul de rosii si rosiile taiate in cuburi, condimentati cu piper din belsug si lasati pe foc inca 5 – 10 minute.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru circa 40 de minute.

Mancarea de varza cu pulpe de pui se serveste calda alaturi de paine proaspata rumenita, 2 felii (circa 60 grame) pentru fiecare portie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.