Omleta cu porumb

Omleta cu porumb

Omleta cu porumb este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 306,6 kcal;
  • proteine: 15,6 g;
  • carbohidrati: 33,4 g;
  • grasimi: 9,7 g;
  • grasimi saturate: 3,2 g;
  • fibre: 7,1 g.

Numarul de portii omleta cu porumb:

  • 2 portii.

Timp de pregatire omleta cu porumb:

  • 5 – 7 minute.

Timp de gatire:

  • 10 minute.

Ingrediente omleta cu porumb:

  • 2 oua;
  • 100 grame porumb din conserva, fara zahar adaugat;
  • 1 lingurita unt nesarat;
  • codite de ceapa verde;
  • 4 felii de paine din faina integrala;
  • 300 grame rosii cherry, castravete, ardei gras sau gogosar;
  • sare, piper, fulgi de ardei iute.

Mod de preparare omleta cu porumb:

  1. Boabele de porumb se lasa la rumenit in tigaie cu lingurita de ulei.
  2. Prepara ouale, bate albusurile cu un varf de sare si amesteca galbenusurile cu putin piper si fulgi de ardei iute proaspat rasniti.
  3. Incorporeaza galbenusurile in albusuri, amestecand cu o spatula.
  4. Adauga boabele de porumb si toarna compozitia intr-o forma. Introdu forma la cuptor timp de 15 minute.
  5. Marunteste ceapa verde si presar-o peste omleta.
  6. Intre timp, rumeneste painea pentru o aroma mai intensa si odihneste omleta pe feliile de paine.
  7. Imbogateste omleta cu felii de legume proaspete. Ele vor asigura energie prin bogatia de nutrienti si satietate pana la urmatoarea masa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.