Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 312,6;
  • proteine: 10,3 g;
  • carbohidrati: 37,4 g;
  • grasimi: 13 g;
  • grasimi saturate: 4,5 g;
  • fibre: 1,9 g.

Numarul de portii orez cu lapte:

  • 2 portii.

Timp de pregatire orez cu lapte:

  • 5 minute.

Timp de gatire:

  • 25 minute.

Ingrediente orez cu lapte:

  • 75 grame orez;
  • 400 ml lapte;
  • 25 ml indulcitor din Xylitol;
  • scortisoara;
  • sare;
  • miezul de la 4 nuci.

Mod de preparare orez cu lapte:

  1. Alege un orez cu bobul lung sau orez brun pentru un bun control glicemic, se elimina eventualele corpuri straine si se spala;
  2. Fierbe laptele, iar cand da in clocot adauga orezul, amestecand continuu;
  3. Continua fierberea la foc moderat;
  4. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, adauga indulcitorul si un varf de sare;
  5. Dupa ce a fiert, aseaza-l in castronase si presara putina scortisoara si bucatile de miez de nuca.

SFATUL NUTRITIONISTULUI

Tinand cont de faptul ca orezul cu lapte are o incarcatura glicemica ridicata, va recomandam ca acest preparat sa fie mancat dupa ce se raceste pentru ca o parte din amidonul orezului sa treaca intr-o forma rezistenta, asemanatoare fibrelor alimentare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.