Peste cu fasole verde si sos tzatziki

Peste cu fasole verde si sos tzatziki

Reteta de peste cu fasole verde si sos tzatziki este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 477,6;
  • proteine: 31,5 g;
  • carbohidrati: 24,2 g;
  • grasimi: 25,5 g;
  • grasimi saturate: 6,6 g;
  • fibre: 8,8 g.

Numarul de portii peste cu fasole verde si sos tzatziki:

  • 2 portii.

Timp de pregatire:

  • 10 minute.

Timp de gatire:

  • 20 minute.

Timp total:

  • 30 minute.

Ingrediente peste cu fasole verde si sos tzatziki:

  • 2 fileuri mici de peste (circa 80 grame fiecare);
  • 2 felii de paine integrala (circa 30 grame fiecare).

Pentru garnitura:

  • 1 lingura unt;
  • 400 grame fasole verde;
  • 2 catei de usturoi pisati;
  • sare si piper dupa gust.

Pentru sosul tzatziki:

  • 1 iaurt mic (circa 150 grame);
  • 2 castraveti mici;
  • o jumatate de legatura de marar;
  • 1 catel de usturoi;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 ardei iute rosu;
  • sucul de la o jumatate de lamaie;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

Pune bucatile de peste intr-un grill din teflon sau intr-o tava la cuptor.

Intre timp, pregateste garnitura in felul urmator: incalzeste o tigaie, adauga untul la topit si fasolea verde, usturoiul pisat, sarea si piperul. Lasa fasolea pe foc timp de maxim 10 minute, amestecand constant.

Pentru sos, incepe prin a taia marunt castravetii, apoi amesteca-i cu iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de masline, sucul de lamaie, sare, piper si o parte din mararul tocat marunt.

Farfuria va arata in felul urmator: se aseaza bucatile de peste si se acopera cu sos tzatziki, iar alaturi se odiheste fasolea verde presarata cu marar proaspat si rondele de ardei iute rosu. Nu uitati painea din faina integrala, rumenita in tigaie pentru un gust intens si o textura crocanta care completeaza perfect felul de mancare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.