Salata cu orez, fasole verde si ton

Salata cu orez, fasole verde si ton

Reteta de salata cu orez, fasole verde si ton este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 500,3;
  • proteine: 34,6 g;
  • carbohidrati: 40,8 g;
  • grasimi: 19,8 g;
  • grasimi saturate: 4,9 g;
  • fibre: 5 g.

Numarul de portii salata cu orez, fasole verde si ton:

  • 2 portii.

Timp de pregatire salata cu orez, fasole verde si ton:

  • 15 minute.

Timp de gatire salata cu orez, fasole verde si ton:

  • 15 minute.

Timp total:

  • 30 minute

Ingrediente salata cu orez, fasole verde si ton:

  • 300 grame orez cu bob lung sau brun, cantarit fiert sau naut din conserva;
  • 1 conserva ton file in suc propriu (200 grame);
  • 100 grame fasole verde;
  • 10 rosii cherry;
  • 30 g cascaval sau mozzarella;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 lingura suc de lamaie;
  • 1 lingurita capere in otet sau masline;
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt;
  • sare.

Mod de preparare:

 

Fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-l si trece-l printr-un jet de apa rece, transfera-l intr-o sita si lasa-l la racit. Ca alternativa poti folosi naut din conserva.

Intre timp, intr-o alta cratita pune la fiert dupa ce apa da primul clocot, fasolea verde taiata bucati de 3-4 cm si 1 lingurita de sare. Las-o la fiert 5-6 minute, apoi scurge-o, clateste-o sub jet de apa rece si las-o intr-o sita sa se raceasca. Sau foloseste fasole verde la borcan.

Scurge fileurile de ton de lichid, taie rosiile in jumatati si cascavalul in cuburi mici.

Asezoneaza salata cu un sos din: sucul de lamaie, caperele tocate marunt, patrunjelul, potrivit cu putina sare la final. Amesteca apoi pana se omogenizeaza.

Amesteca cu grija toate ingredientele intr-un vas incapator impreuna cu sosul.

Transfera la nevoie in caserole si se mananca a doua zi cu pofta la serviciu.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.