Salata de broccoli si cartofi cu masline picante

Salata de broccoli si cartofi cu masline picante

Reteta de salata de broccoli si cartofi cu masline picante este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 424,6;
  • proteine: 9 g;
  • carbohidrati: 44,5 g;
  • grasimi: 21,3 g;
  • grasimi saturate: 5,3 g;
  • fibre: 8,3 g.

Numarul de portii salata de broccoli si cartofi cu masline picante:

  • 3 portii.

Timp de pregatire:

  • 10 minute.

Timp de gatire:

  • 30 minute.

Timp total:

  • 40 minute.

Ingrediente salata de broccoli si cartofi cu masline picante:

  • 1 broccoli mare;
  • 4 cartofi rosii sau albi nefainosi (cca 160 grame cartoful);
  • 15 masline verzi picante;
  • 3 – 4 bucati de gogosar in otet;
  • 3 catei de usturoi;
  • 60 g branza feta;
  • sare, piper;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • otet sau o lamaie.

Mod de preparare:

 

Spalati cartofii, apoi puneti-i la fiert in coaja. Broccoli se separa buchetele si se prepara de preferat la abur pentru a-si pastra textura ferma.

Lasati cartofii, odata fierti, la racit, apoi curatati-i de coaja si taiati-i cubulete. Amestecati apoi intr-un bol cartofii cu buchetelele de broccoli, alaturi de maslinele fara samburi, taiate rondele. Taiati gogosarii felii si adaugati-i in salata.

Faceti sosul separat: amestecati uleiul de masline, sucul de lamaie sau otetul dupa preferinta, piperul proaspat rasnit, un praf de sare si usturoiul zdrobit cu presa. Amestecati toate aromele cu furculita, usor.

Framantati branza feta peste legume. La final adaugati sosul peste salata si amestecati pentru a parfuma toate ingredientele.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.