Supa crema de mazare cu parmezan si crutoane

Supa crema de mazare cu parmezan si crutoane

Reteta de supa crema de mazare cu parmezan si crutoane este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 332,6;
  • proteine: 12,8 g;
  • carbohidrati: 30,6 g;
  • grasimi: 15,1 g;
  • grasimi saturate: 6 g;
  • fibre: 6,7 g.

Numarul de portii supa crema de mazare cu parmezan si crutoane:

  • 5 portii.

Timp de pregatire:

  • 15 minute.

Timp de gatire:

  • 30 minute.

Timp total:

  • 45 minute.

Ingrediente supa crema de mazare cu parmezan si crutoane:

  • 1 litru de apa plata;
  • 400 grame mazare verde proaspata (sau congelata)
  • 5 cartofi mici (circa 220 grame);
  • 1 ceapa medie;
  • 1 catel mare de usturoi;
  • 5 – 6 frunze de menta;
  • o mana de patrunjel;
  • 1 lingurita de sare.

Pentru crutoane cu unt:

  • 6 felii paine de secara;
  • 30 grame unt;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 catel de usturoi.

Pentru decor:

  • 60 grame parmezan;
  • 1 lingurita de ulei de masline pentru fiecare portie;
  • frunze de menta.

Mod de preparare:

 

Taiati ceapa cubulete si puneti-o intr-o cratita cu apa la foc mediu. Intre timp taiati cartofii cubulete. Cand apa incepe sa fiarba adaugati cartofii cubulete peste ceapa impreuna cu usturoiul si sarea.

Cand cartofii sunt aproape gatiti, adaugati mazarea impreuna cu frunzele de menta. Fierbeti mazarea circa 5-7 minute sau pana ce se inmoaie putin (nu tineti mazarea la foc prea mult, deoarece nu o sa aiba acea culoare frumoasa de verde aprins).

Puneti legumele in blender impreuna cu supa fierbinte si cu patrunjelul proaspat, acoperiti cu capacul si mixati pana obtineti un piure fin.

Taiati painea in cuburi de circa 1 – 2 cm.

Puneti tigaia la foc mediu, adaugati in ea untul, rozmarinul si usturoiul maruntit. Lasati untul sa se topeasca un pic, dupa care adaugati painea taiata cubulete. Amestecati din cand in cand timp de 5 minute sau pana ce painea obtine o culoare aurie. Scoateti cubuletele de paine din tigaie.

Turnati supa in boluri si puneti crutoanele cu unt deasupra, radeti putin parmezan si decorati cu cateva frunzulite de menta. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.