Tocanita cu legume coapte

Tocanita cu legume coapte

Reteta de tocanita cu legume coapte este potrivita pentru diabetici. Informatiile nutritionale pentru o portie sunt urmatoarele:

  • calorii: 391,9;
  • proteine: 12,2 g;
  • carbohidrati: 49,6 g;
  • grasimi: 13,2 g;
  • grasimi saturate: 2 g;
  • fibre: 11,7 g.

Numarul de portii tocanita cu legume coapte:

  • 4 portii.

Timp de pregatire:

  • 15 minute.

Timp de gatire:

  • 35 minute.

Timp total:

  • 50 minute.

Ingrediente tocanita cu legume coapte:

  • 2 – 3 vinete (circa 700 – 800 grame);
  • 4 – 5 ardei rosii (circa 700 grame);
  • 4 – 5 rosii (circa 500 grame);
  • 1 ceapa mare;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 crengute de cimbru;
  • o mana de patrunjel proaspat;
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei chili deshidratati (optional);
  • sare;
  • 2 – 3 linguri ulei de masline;
  • 8 felii de paine (circa 30 grame fiecare).

Mod de preparare:

 

Coaceti ardeii si vinetele pe plita si intoarceti legumele de fiecare data cand vedeti ca se innegreste coaja, aceiasi procedura o puteti face la gratar sau puteti coace ardeii la cea mai inalta temperatura la cuptor.

Puneti legumele coapte intr-un bol, acoperiti-le cu folie alimentara si lasati-le sa stea cica 10 minute si apoi curatati-le de coaja.

Intre timp puneti rosiile in alt bol si acoperiti-le cu apa clocotita. Lasati-le sa stea circa 5 minute.

Luati o ceapa si taiati-o in cubulete.

Dupa 5 minute scurgeti rosiile de apa, curatati-le de coaja si taiati-le in cubulete.

Curatati ardeii de coaja si seminte, la fel curatati si vinetele de coaja.

Taiati ardeii cubulete mari, la fel si vinetele.

Incingeti un ceaun la foc mediu, turnati uleiul de masline si adaugati ceapa. Rumeniti ceapa 4 – 5 minute. Adaugati ardeii, vinetele, sarea, fulgii de ardei chili deshidratati, cimbrul si amestecati totul impreuna.

Coaceti totul 4 – 5 minute, apoi adaugati rosiile si usturoiul pisat. Amestecati, puneti capacul si fierbeti totul circa 15 minute.

In ultimele minute scoateti capacul ca sa se evapore putin sucul de la legume.

La final adaugati patrunjelul proaspat tocat, mai amestecati putin si stingeti focul.

Se serveste tocanita cu paine proaspata scoasa din cuptor sau usor rumenita, pentru a intregi buchetul de arome.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.